
ניקוי אביב חברתי
זמן האביב הוא זמן ניקוי והתחדשות,
הזדמנות נהדרת לתת תשומת לב לגוף החמוד שלנו, להקל על כל המערכות, לשחרר את הכבדות מהחג - ולפתוח פתח לאנרגיה חדשה וחיונית!
אני מתרגשת להזמין אתכם להצטרף ל-קבוצת ניקוי אביב
עשרה ימים של ניקוי סיני מסורתי עם התאמות ושדרוגים לימינו
3.5.25 - 12.5.25
-
🌸למה בכלל לעשות ניקוי אביב? 🌸
פעם בשנה, עם עונת האביב וחג הפסח, אנחנו עוצרים לרגע – עשרה ימים של מרחב לגוף להיכנס פנימה, לבחון מה הצטבר במהלך החורף ולטאטא החוצה את מה שכבר לא משרת אותנו. החורף עסק באגירה, חימום והישרדות – עכשיו זה הזמן לרענון, התחדשות וקלילות. זה מאפשר לגוף שלנו תנועה חלקה ותחושת פריחה פנימית – בדיוק כמו הפרחים שמקיפים אותנו. 🌷😍 🎯 **ברמה הפרקטית:** בניקוי אנחנו מנמיכים את העומס המטבולי, כדי שהגוף יוכל להתפנות לפינוי רעלים ולא ייאלץ גם לעכל וגם לנקות בו-זמנית. התוצאה? יותר אנרגיה לדברים שבאמת חשובים לנו. 🌞 **למה באביב?** החום שעולה מבחוץ נותן לגוף אנרגיה זמינה לעיכול ולתהליכי שיקום. כשקר, רוב האנרגיה הולכת על חימום הגוף – וכשהטמפרטורה עולה, מתפנה מקום לעבודה פנימית עמוקה. בשיא הקיץ זה כבר מתיש מדי, גם לגוף וגם לנפש. 🍵 **מאקרוביוטיקה:** בתקופת הניקוי אנחנו עוברים להלך רוח ותזונה יותר *ייניים* – מאפשרים רכות, הרפיה ושחרור ממה שלא משרת אותנו יותר. 🌿 **רפואה סינית:** האביב הוא זמן של פריצה החוצה, התחדשות ואנרגיית חיים מתעוררת. אבל אם אנחנו סוחבים איתנו עודפים מהחורף – פסולת, רגשות לא מעובדים ומזון תוקע – האנרגיה הזו נחסמת. 🌀 התסמינים הנפוצים: • עייפות • אלרגיות • גזים ועיכול כבד • קנדידה ופטריות • משיכה למתוקים והתמכרויות • תחושת תקיעות פיזית או רגשית האביב היא עונה חמה ולחה שבאה אחרי החורף הקר והלח. באופן טבעי, הלחות אמורה להתפנות, אבל אורח החיים המודרני – מזון ליחתי (גלוטן, מתועשים, גבינות, בשר וכו׳) ורגשות מודחקים – מונעים את התהליך. 💚 הניקוי הוא הזדמנות להחזיר לגוף את היכולת להתאזן בעצמו. 🌱
-
🎯עקרונות הליווי והסכמות קבוצתיות 🎯
ניקוי זה לא פשוט – גם כשכבר יודעים מה לעשות. מלבד ההתמודדות הפיזית עם שינוי התפריט, התהליך יכול להציף תחושות כמו תסכול, עצב, בדידות, כעס, חוסר מוטיבציה ואפילו רגעים של "למה בכלל התחלתי את זה?". 💚 בשביל זה אנחנו פה – הליווי הקבוצתי נותן תמיכה, תחושת שייכות, מקום לשתף, ללמוד ולהעמיק. ✨ התנהלות בקבוצה: 🔸 בכל יום (כמעט) אשתף תוכן: הסברים על תהליך הניקוי, מידע על איברי הניקוי, מתכונים מותאמים ומזינים, הכרות עם חומרי הגלם, המלצות נוספות ועוד. 🔸 הקבוצה תהיה סגורה להודעות במהלך היום כדי לשמור על פוקוס ולא להציף. 🔸 בשעה 19:00 אפרסם סקר "מה שלומי היום" והקבוצה תיפתח לשיתופים עד סוף הערב – חוויות אישיות, מתכונים, תובנות. 🚫 בבקשה לא להגיב אחד לשני בקבוצה! תגובות – רק באימוג'י. שיחות – בפרטי. (אלא אם נאמר אחרת). כל הודעה שלא בהתאם – תימחק, כדי לשמור על מיקוד הקבוצה. ❓שאלות? בשמחה – שלחו לי בפרטי (רק שאלות שקשורות לניקוי). אשתדל לענות לכולן בצורה מרוכזת בקבוצה עד למחרת. 🛒 רשימת הקניות תישלח שוב בקרוב (עם כמה תוספות – שימו לב!) 📜 הנחיות הניקוי יתפרסמו ביום חמישי בערב. 💧 שימו לב – בליל שישי כבר יש להשרות את שעועית המאש ואת הדגן שבחרתם! 🙏 בסיום תקופת הניקוי, כל אחד ואחת מוזמנים לשים דאנא – תרומה חופשית לפי רוחב הלב, כהוקרת תודה על הליווי, הזמן והתוכן המושקע. התרומה אינה חובה – היא הזמנה פתוחה מתוך הלב. תודה על האמון – בי, ובעיקר בעצמכם. 🙏 נא לאשר שקראתם – עם אימוג'י 🙏
💚 המלצה חמה: עדיף לרכוש מוצרים אורגניים ככל האפשר. 📝 שימו לב – זוהי רשימת מצרכים בלבד; הנחיות מדויקות והסברים לשימוש יגיעו בהמשך. --- 🥬 ירקות – והרבה: - ארטישוק, סלרי, תרד, מנגולד, קישואים, מלפפונים - פטרוזיליה, כוסברה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה - שומר, חסה, רוקט, אספרגוס, נענע - עולש/אנדיב, בזיליקום, עלי סלק ועלים ירוקים נוספים - כרישה, בצל ירוק, בצל רגיל - שעועית ירוקה, לוביה - נבטי ברוקולי ונבטי חמנייה - הרבה לימונים 🍋 🥦 ירקות מצליבים – רק למי שאינו חווה מהם גזים או אי נוחות: - ברוקולי, קולורבי, צנון, צנונית, לפת, כרוב 🍚 דגן אחד בלבד – לבחירה: - אורז מלא: - עגול – למי שנוטה ליובש - בסמטי – למי שנוטה ללחות - דוחן – מעולה לפינוי לחות (מתאים לרובנו) - גרעיני שיבולת שועל – למי שסובל מיובש קיצוני מתלבטים? הסבר מלא בהודעה הבאה. 🌱 קטניות: - מש ירוק / מונג דל 🍏 פירות: - תפוח ירוק אחד ביום 🫖 תבלינים וחליטות: - כמון, שומר, זרעי כוסברה, אג'ואן, מוסקט - ג'ינג'ר טרי, כורכום טרי - הל, פלפל שחור, קינמון - עלי דפנה, טימין, רוזמרין, אזוב, אורגנו, מרווה, שיבא - טולסי, קלנדולה, שן ארי, דבקה זיפנית, סרפד, עלי ארטישוק (לאמיצים) והכי חשוב – צאו לקניות עם חיוך גדול! כל טוב שאתם מכניסים הביתה, נכנס גם לגוף ולנשמה 🪻🪷🌿
-
🌿רשימת קניות לניקוי 🌿
-
🍚 איך לבחור את הדגן המתאים לניקוי? 🍚
הדגן המרכזי שנאכל במהלך הניקוי הוא לא רק מקור אנרגיה – הוא גם כלי טיפולי, תומך ועוזר לנו לאזן את הגוף לפי מה שהוא באמת צריך עכשיו. הנה הסבר קצר על האפשרויות: ✨ אורז מלא – עגול או בסמטי הקלאסיקה של הניקוי הסיני. האורז מביא איתו את יסודות האדמה והמתכת – עוזר לנו לשמור על גבולות, להישאר יציבים וקשובים. הוא קל לעיכול, מנחם, לא אלרגני ונגיש כמעט בכל מקום. - עגול – טעים ומרכך יותר, מתאים למי שנוטה ליובש. - בסמטי – קל ויבש יותר, נהדר לפינוי לחות עודפת. האורז גם משביע יותר מהאחרים, אז זו בחירה נהדרת למי שצריך תחושת ביטחון ותמיכה לאורך היום. 🌾 דוחן לבעלי ניסיון קודם, או למי שמרגיש שהגיע זמן לשלב הבא. דגן קליל עם איכויות אדמה ויאנג – מעולה לפינוי לחות ולחיזוק חיוניות (ויטאליות). הוא עוזר לאסוף את הפיזור הפנימי, תומך בעיכול ומעשיר את הגוף במינרלים. אבל! לא מתאים למי שסובל מיובש, שבריריות, חולשה או תנודתיות רגשית (ואטה). זו הבחירה האישית שלי הפעם – אחרי כמה סבבים קודמים עם אורז. 🌾 גרעיני שיבולת שועל הכי מתאים ל"ואטות" – מי שסובל מקור, חולשה, תחושת פיזור רגשי או צורך בתמיכה עצבית. עשירים במינרלים, מזינים את מערכת העצבים, מעניקים חמימות ורוך. פחות שגרתיים, אבל מאוד מזינים וגם עתירי סיבים ומעודדי פעילות מעיים לתמיכה בניקוי. ניתן לבשל כמו אורז מלא – רק שדורשים מעט יותר זמן. 🎯 ההמלצה – לכו עם מה שמרגיש לכם מדויק לגוף ולנפש ברגע הזה. אפשר גם לרכוש כמות קטנה מכמה סוגים – אך ממש מומלץ לבחור דגן אחד ולדבוק בו לכל הניקוי.
-
🌿 התפריט ולמה 🌿
במהלך ימי הניקוי אנחנו מצמצמים את העומס המטבולי על הגוף. זה לא אומר שלא אוכלים – אלא אוכלים מזון פשוט, ממוקד ומזין. סוגי מזון מצומצמים מאפשרים לגוף לייצר פחות סוגי אנזימי עיכול ולהקדיש יותר אנרגיה לניקוי – במקום לעכל ולהיאבק כל הזמן, הוא סוף סוף פנוי לנשום ולשחרר. *מה כן אוכלים?* • 🍋 *לימון, מים פושרים וכפית שמן זית* – פותחים איתם את הבוקר. הלימון (חמוץ) מעורר את הכבד ואת מערכת העיכול, השמן מסייע לכיס המרה להתכווץ ולשחרר מיצי מרה שהצטברו במהלך הלילה. כך מתחילים תנועה חדשה בגוף – בלי מאכלים כבדים שישביתו את המערכת, היא יכולה להתחיל יום חדש של ניקוי פעיל. • 🍚 *דגן מלא (אורז/דוחן/שיבולת שועל) + מש מונבט/מונג דל* – חלבון מלא, פשוט לעיכול, מזין ואינו מעמיס. הדגן מספק פחמימה מורכבת שמתפרקת באיטיות ושומרת על אנרגיה יציבה לאורך היום. המש – קטנייה ירוקה עדינה, שעם ההנבטה הופכת לעוד יותר קלה לעיכול. ברפואה הסינית, קטניות תומכות בכליות, והצבע הירוק תומך בכבד. מונג דל זו אופציה חלופית למש הירוק. זהו בעצם מש חצוי ללא קליפתו המשמש לרוב בניקויים אירוודים. ניתן לשלב את שניהם בניקוי. • 🥬 *עלים ירוקים* – ניקוי, ניקוי, ניקוי! מלאי סיבים בלתי מסיסים שמעודדים תנועה במערכת העיכול ומטאטאים החוצה את כל מה שהצטבר. עשירים בויטמינים, מינרלים, חיים. • 🥦 *ירקות ירוקים ולבנים* – ירוק לניקוי הכבד, לבן לריאות. רבים מהלבנים הם ירקות ארומטיים (למשל בצל, שום, כרישה) שמשפיעים גם על דרכי הנשימה. אוכלים אותם מבושלים/מאודים. • 🍏 *תפוח ירוק* – הפינוק הרשמי של הניקוי. חמוץ, סיבי, ידידותי מאוד לעיכול ותומך ברגש (חמוץ = תמיכה בכבד, לפי הסינית). *סגנונות בישול מומלצים:* כמה שיותר *מרקים – יותר טוב!* המרק שומר על אש העיכול (אגני), מפרק את המזון בקלות וממקסם את הספיגה של מינרלים. אופציות נוספות: מאודים, קציצות אפויות, מוקפצים קלות, סלטים, שייקים, תבשילים – הכל אך ורק לפי רשימת הקניות ובלי שמן 😇 מזכירה שוב - כמה שיותר מים ומבושלים - יותר טוב. --- ## 💧 *הנחיות נוספות לניקוי* • 💦 *שתו לפחות 2 ליטר נוזלים ביום!* זה חלק עיקרי בתהליך הניקוי. אפשר לשתות כחליטות, כמרקים, כשייקים ירוקים או מים. • 🌿 *חליטות צמחי מרפא* – תומכות בניקוי הכבד, הכליות, מערכת הלימפה והריאות. בדקו את ההמלצות המדויקות ברשימת הקניות. אני עצמי תומכת בתהליך עם פורמולות צמחים מרוכזות שמעודדות ניקוי ותומכות באנרגיה – וניתן לרכוש אותן דרכי. • 🍽 *אוכלים כשאתם רעבים*. אל תגבילו את עצמכם יותר מדי – סטרס פוגע בתהליך הניקוי יותר מעוד צלחת ירקות עם קצת אורז. • 🧘♀ *הפחיתו עומסים, הגדילו נוכחות* – הפחיתו פעילות גופנית אינטנסיבית, דאגות מיותרות או חשיפת-יתר למידע. אם אתם רגילים לרוץ – נסו יוגה ונשימות. אם אתם עמוק בקריאת חומר לימודי כבד – עברו זמנית לסיפורת קלילה. שימו את עצמכם על ערסל לכמה שיותר זמן. פחות החוצה, יותר פנימה. • 🤲 *רכות וחמלה עצמית* – רגשות כמו תסכול, עצב, כעס, חוסר סבלנות, עשויים לצוף. זכרו: זה תהליך של שחרור. תנו להם לצאת. 💗 • 💬 *הקבוצה כאן בשבילכם!* מוזמנים לשתף מתכונים, להזמין לארוחות משותפות, לחלוק תחושות או תסכולים – ולצחוק עליהם ביחד. בשעות הערב כמסוכם 🙂 --- ו.. לחלק הכיפי.. :) ## 🚫 *מה לא* • ❌ *ללא מלח.* • ❌ *ללא תבלינים חריפים.* כן לעשבי תיבול טריים, כורכום שורש טרי ושאר התבלינים המומלצים ברשימה. פלפל שחור וג'ינג'ר ברמה מתונה רק לשיפור הספיגה. • ❌ *ללא שמנים – כולל אבוקדו.* אם ממש חייבים – מעט שמן זית על האוכל בלבד, לא לטגן איתו. • ❌ *ללא קפאין – כולל קפה, תה ירוק/שחור/מאטה/גוארנה.* רק חליטות ללא קפאין. לא בטוחים? תשאלו :) • ❌ **ללא אלכוהול. • ❌ ללא עישון. • ❌ ללא מאכלים נוספים שלא הוזכרו (גם אם "נראים תמימים") – לא בטוחים? תשאלו! • ❌ *ללא הלקאה עצמית.* היו רכים עם עצמכם. חריגה קטנה? נשמו, קבלו, וחזרו בעדינות לתהליך. --- ✨ *המפתח: הקשבה, התמסרות ומלא חמלה.* ניקוי הוא לא עונש – הוא מתנה לגוף ולנפש. 🌱 ואתם - אלופים שאתם עושים את זה! תודה לכם 🫶
-
🥦 רעיונות למתכונים ובכלל - מה לאכול 🥦 - עמדה שתתעדכן לאורך הניקוי
אני אתן כמה מתכונים ממני - ואתם ממש יכולים להוסיף! חופשי במסגרת שעות הקבוצה הפתוחות החל מ7 בערב. - מרק - שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, (השורשים נותנים הרבה טעם ושובע, פרגנו איתם קישוא, זוקיני, בצל, עלי פטרוזיליה, עלי סלרי, הרבה כמון, כורכום, ג'ינג'ר, אג'ואן, פלפל שחור, ענף של רוזמרין. - תבשיל - מש שהושרה מראש עם כרוב, מנגולד וכרישה. מתובל בכורכום, זרעי כמון, זרעי שומר, לימון פרסי ופלפל שחור. - מש מונבט - השארתי חלק מהמש המושרה מחוץ לתבשיל להנבטה - זה חטיף מדהים לימות הניקוי! וגם אפשר לפזר על האוכל כ"קרוטונים". - דגן - אני בישלתי בנפרד עם זרעי כמון ופלפל שחור. אערבב אחר כך עם השאר. לגמרי ניתן להכניס אותו גם לתבשילים, לעשות "מג'דרה" עם המש, להכניס קצת דגן למרק כדי לעבות. לעשות אורז/דוחן/שיבולת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, טימין, מרווה), ניתן לפזר עליו (אחרי הבישול) מלא אזוב לטעם. בכללי - לטעם - לפזר מלא עשבי תיבול! לשים על הכל שפע של לימון! בצל ירוק טרי, קצת בצל קצוץ טרי, לאדות ירקות שאתם אוהבים בנפרד ולהוסיף לדברים מרגישים לכם חסרים. למשל - ברוקולי בנפרד. או קישוא למי שממש אוהב קישוא (כמוני:) לאכול בלי מלח ושמן זה משהו שבלוטות הטעם ממש צריכות להתרגל אליו. - סלטים - ממליצה לאכול ביחד עם המנה החמה ולא במקום. לתבל היטב במה שאפשר. מתכון לכרוב ממולא 😍 1. לבשל כרוב שלם בסיר עם מים עד לריכוך חלקי. 2. לבשל בסיר נפרד - דוחן/אורז ומש מונבטים, עלי מנגולד, שורש פטרוזיליה, פטרוזיליה, זרעי כמון, זרעי שומר, כורכום, פלפל שחור וקליפת לימון (כזה שכבר סחטתי וחתכתי וזרקתי לסיר). 3. כשהתבשיל מוכן - לגלגל אותו בזהירות בתוך עלי הכרוב ולסדר צפוף בסוטאג'. 4. לטחון בבלנדר מים, נענע, עלי סלרי, טימין ורוזמרין ולשפוך על הממולאים שיכסה אותם. להוסיף פלפל שחור ולימון פרסי. לבשל כ10-15 דקות על אש נמוכה עם מכסה. המלצה לארוחת בוקר לבשל כ20-30 דקות בהרבה מים כמה כפות מהתבשיל דגן שלכם עם קצת קינמון וג'ינג'ר. (אפשר גם להוסיף תפוח לבישול אבל מומלץ יותר מתוק בערב תכלס, להרגיע את הקריז) יוצאת דייסה מושלמת לפתוח יום נהדר! 💃😍 אפשר להוסיף מש מונבט בשביל הקראנצ' ועלי בייבי טריים קצוצים לתוספת התנועה הירוקה מתכון לשייק להיט: תפוח ירוק אחד, חופן גדוש עלי סרי, אצבע (זרת) ג'ינג'ר, חצי לימון קרח ומים עלי גפן/תותים במילוי דוחן, מש, שורש סלרי, פטרוזיליה, ג'ינג'ר, אזוב, זרעי כמון, פלפל שחור 😍 מגולגל ומבושל עם המון לימון כמובן :)
-
🌿 ניקוי כבד – מי זה בכלל הכבד הזה? 🌿
ניקוי האביב נקרא גם ניקוי כבד, פשוט כי זהו האיבר המרכזי שאחראי לסינון פסולת מהגוף, להפרשת חומרים שמעכלים שומנים ולאחסון של מאגרי אנרגיה. בקיצור – בוס. גם ברפואה הסינית, הכבד נחשב לאיבר סופר-דומיננטי – הרבה מונח על כתפיו, והרבה תפקודי גוף תקינים תלויים ביכולת שלו לפעול בצורה חלקה. הכבד אחראי, בין היתר, על תנועה הרמונית בגוף – על זרימה תקינה של הצ'י בין האיברים. הוא כמו גנרל שרואה את התמונה המלאה ונותן הוראות לאן להזרים את האנרגיה. תפקיד מאוד יאנגי. כשמפריעים לגנרל לעשות את עבודתו – הוא נתקע. וכשהוא נתקע – אנחנו נתקעים. זה עלול להרגיש כמו: תקיעות רגשית, קושי בקבלת החלטות ובהוצאה לפועל, עצירות, עיכול בעייתי, כאבים פיזיים, בעיות הורמונליות, אלרגיות, קנדידה, חום שעולה לראש, כאבי ראש, אדמומיות, פצעונים בפנים ובפה, סיוטי לילה – והרשימה עוד ארוכה. בקיצור, כשהכבד בעומס – הכל פחות כיף. אבל זה לא הכול. מעבר לצ'י, הכבד גם מאחסן ומזין את הדם. זהו תפקיד יותר ייני – שקט, חומרי, עמוק. כאשר הכבד לא מוזן כמו שצריך, או כשהוא תקוע והזנה לא מצליחה להגיע אליו, רקמת הדם מדלדלת. ומכאן – גם הלב והתחושה של מלאות בחיים נחלשת. (הרי הדם הוא שממלא לנו את החללים בגוף, מזין את האיברים, ומחזיק אותנו ערים, נוכחים, חיוניים). כשהדם חסר, מתפתחת עייפות כרונית, שינה לא איכותית, חרדות, סחרחורות, אלרגיות, קנדידה, בעיות עור, כאבי וסת, אנמיה, קשיי ריכוז, ואפילו פגיעות במערכת החיסון. 🔁 חשוב להבין: לרובנו יש שילוב של כבד תקוע וכבד חסר. המצבים האלו מזינים אחד את השני – החוסר מקשה על הפעולה, והתקיעות חוסמת את ההזנה. 💫 אז מה עושים בניקוי? במהלך הניקוי – בעזרת ההנחיות הספציפיות – אנחנו מתמקדים בלפתוח את התקיעות, וגם לרכך את עבודת הכבד ולהזין אותו מבפנים. איך עושים את זה? • ריבוי נוזלים חמים – מרקים, חליטות, מים • אוכל מבושל יותר מטרי – חם, קל לעיכול, מרגיע את המערכת • ריבוי תבלינים וחליטות - תומכי עיכול והנעה • ירוקים למיניהם – כמו מברשת ניקוי פנימית • לימון - משפר את האש העיכולית, מגביר ספיגה ותומך בשמירה על הכבד ❤ דבר חשוב לסיום: ניקוי תקופתי הוא תהליך מבורך – בדיוק בגלל זה אנחנו כאן. אבל זכרו: ניקוי זה לא החיים. זה רק חלק מהם. המטרה היא ללמוד גם איך להזין את עצמנו ואת הכבד בשאר השנה שבין הניקויים – בעדינות, בקשב, בהתמדה. בקליניקה שלי אני עובדת עם כל מטופלי על אין להזין ולחזק את המערכת לצד תמיכה בתנועה שלו כדי למנוע תקיעויות. יכולים לקחת את העקרונות שמיושמים כאן גם לתזונה מלאה יותר, וגם להגיע להיתמך אחד על אחד. בהצלחה לכולנו 🌿🪷
-
⏱ מתי הניקוי מתחיל להיות אפקטיבי? ⏱
כמובן, שבגדול, זה מאוד אישי באיזו מהירות הגוף יכול לעבור לתהליכי ניקוי משמעותיים. בגדול - תוך 3 ימים בערך (שזה איפה שאנחנו) העיכול כבר יותר קלילה, ותוך 5-10 ימים מתחילים תהליכים עמוקים יותר של ניקוי המעיים, הכבד, הלימפה, העור. משהו שממש משפיע על המהירות שהניקוי עובד בו היא חוזקת האש העיכולית - על כן אני מדגישה את נושא התבלינים המרובים והאוכל המבושל והמימי אשר תומכים בחיזוק האש ומקלים על התנועה של העיכול בכללי. הניקוי הזה של עשרה ימים הוא ניקוי דיי מינימלי, ישנם גם ניקויים של 3 שבועות ויותר. מזכירה לנו שהגוף אף פעם לא יגיע למצב של איפוס מוחלט מרעלים, הרי כל עוד אנחנו חיים על האדמה הזו - תיהיה תנועה מתמדת בין התערבבות, חיים, רעלים, ניקויים. בניקוי הזה אנחנו בעצם תומכים במנגנונים הטבעיים של הגוף להתנקות ובכך מחזקים את הגוף ואת הנפש - ללמד אותנו שאפשר גם עם פחות רעלנות אינטנסיבית, לחזק את יכולת הבחירה שלנו בכל ארוחה וארוחה, לבחור בעצמנו. וכמובן, גם לפנות יותר מקום בגוף לטוב להכנס, לעיכול להשתפר, לצלילות ובהירות מחשבתית, לעור לזרוח.. ועוד :)
-
🧹 מה ניתן לעשות כדי להעמיק את הניקוי? 🧹
מדיטציה, מנוחה, כן לתת תנועה לגוף אבל באמת פחות אינטנסיבית. תרגילי נשימה כמו Nadi Shodhana (החלפת סתימת נחיר אחד בכל פעם. חפשו ביוטיוב) צמחי מרפא - החליטות הרשומות, הפורמולת צמחים שהצעתי. בניקויים אירוודים מורחים חיצונית את העור כל יום בשמן שומשום שעוזר מאוד בהזנה והרגעה של מערכת העצבים ובכך תומך בהפעלה של המערכת הפארא-סימפטטית אשר רק כשהיא מופעלת - ניקוי אמיתי ועמוד יכול להתרחש. ומתוך זה - כל דבר שמרגיע אתכם ומרחיק מלחץ. טיולים בטבע, לשבת עם חברה טובה, לשכב על ערסל.. כל אלו תומכים מאוד :)
-
🫘 זרעי גדילן וליקוטו 🫘
אתמול אזכרנו את זרעי הגדילן - שמעולה לשלב אותם בניקוי וזה גם ממש הזמן ללקט! זרעי גדילן מצוי– בעיקר מגן ומשקם כבד (מספר אחת!), גם מנקז רעלנות בעדינות, גם נוגד חמצון (עם אפיניות חזקה לכבד), גם קצת מוריד סוכר וגם מגן על הכליות! בקיצור - טוב לניקויים ובכלל - למשחק שבין הזנה וחיזוק הכבד לניקוי שלו. בישראל זרעי הגדילן העשירים ביותר בחומרים פעילים מבכל העולם – אפשר לראות בעיניים הוכחה לכך בהבדל בין הצבע החום הכהה והעשיר שיש לזרעים בארץ, לעומת הצבע החיוור שיש לזרעים שקונים בחנויות ומיובאים מחו"ל. מי שלא בקטע של ליקוט, בהחלט יכול לקנות בחנויות הטבע. הם גם טובים (רק פחות 🤷♀). דרך הצריכה הכי טובה היא לטחון, לשמור בהקפאה (שלא יתחמצנו) ולפזר על האוכל כמות של בין כפית לכף ביום. לסרטון ליקוט: https://www.facebook.com/share/r/18jrKALCAj/
-
🌿 איך יוצאים מהניקוי? 🌿
וואו – אחת השאלות החשובות באמת. אחרי עשרה ימים שבהם השקענו כל כך הרבה, שמרנו, צמצמנו, הקשבנו והתמסרנו – ברור לגמרי שהמחשבות על הסוף מציפות פנטזיות על עוגת קצפת ממולאת בקוראסון, עטופה דובדבנים מסוכרים, לצידה 18 כוסות קפה בוער שזורם ישר לעורקים. ובכן... גם אני שם (טוב, אולי יותר על המבורגר 😅). אבל אז אני נזכרת – השקעתי כל-כך הרבה כדי להגיע לנקודה הזו: העור שלי זורח, האלרגיות כמעט לא מורגשות, העיכול מאוזן, אני לא זקוקה לקפה כדי להתחיל את היום, והלב מרגיש נקי ושלו. אני יודעת שבתוך הגוף שלי, גם איברים פחות גלויים מחייכים חיוך קטן. אז… לא חבל ישר לזרוק עליהם עומס? 🍴 לא כל מה שמחוץ לניקוי הוא "רע" הרבה מזונות שהשמטנו בזמן הניקוי הם דווקא חשובים מאוד: שומנים טובים, חלבונים מהצומח והחי, פירות מגוונים, מלח – אפילו סוכר פשוט – כולם יכולים לשמש לתמיכה תקינה ומלאה של הגוף. אבל אחרי שהמערכת פעלה בצניעות, בעדינות ובניקוי – לא כדאי לזרוק עליה הכול בבת אחת. היא צריכה מעבר הדרגתי. לפחות 5 ימים של חזרה מדורגת לתזונה מלאה, מתוך הקשבה. ✅ איך עושים את זה בפועל? • 🥄 נצלו את ההזדמנות להקשיב באמת לגוף.. - כמו שדגנית וולך הציעה (שהיא קולגה מדהימה מתחום הרפואה הסינית והתזונה המסורתית) – לאכול מתוך תשומת לב, לשים לב להשפעה האדירה שיש לכל מזון על הגוף והתודעה שלנו. • 🧂 תיבול - שמן, מלח, תבלינים אחרים – במתינות. • 🥕 ירקות – להחזיר בהדרגה, להתחיל מ־1–3 סוגים ביום, מומלץ ירקות כתומים (לא בטטה). • 🍐 פירות - להחזיר לאט, לא הרבה סוגים בבת אחת. פפאיה, פירות יער ואגס מומלצים להתחלה, אפשר גם קצת אבטיח או מלון – שניהם תומכי ניקוי, אך עם סוכר גבוה. • 🍳 חלבונים – להחזיר סוג אחד בכל פעם, לראות איך הוא מרגיש. • 🌾 דגנים וקטניות – להקפיד על השריית לילה - חשוב לאיכות העיכול שלנו • 🍲 לאמץ את סגנון הבישול המימי והמתובלן גם לשגרה – הוא תומך בעיכול, בהנעה ובספיגה. ⚠ ⚖ מה עם הדברים שהכי מתחשק? 🍬 סוכר? – רק אחרי אוכל, ובמתינות ☕ קפה? – לא ב-4 השעות הראשונות של היום ואחרי ארוחת בוקר 🍞 גלוטן? – רק כחלק מארוחה עשירה בירקות וחלבון 💫 לסיכום: אנחנו לא מנסות "לחזור לחיים" – אלא להכניס את מה שחיוני באמת לתוך חיים חדשים, עם הקשבה עמוקה יותר, חופש מתלות, ותנועה פנימית חדשה.
-
🌸 ניקוי הוא לא החיים – הוא רק חלק מהם🌸
אני מדגישה שוב – ניקוי הוא לא החיים. הוא כלי חשוב, תקופתי, מחסן ומאזן – אבל לא כדאי להיסחף איתו לאורך זמן. אל תתפתו "לגרור" ניקוי כל הקיץ – זה ממש עלול להחליש את הגוף, בעיקר כשגם כך התיאבון יורד מהחום. אפשר להאריך את התהליך בשבועיים אם ממש מרגיש נכון, אבל משם – חשוב לעלות בהדרגה לתזונת הזנה מלאה. אני רואה את זה שוב ושוב בקליניקה – רוב המקרים הקשיים מתחילים על רקע של הזנה חסרה. ועל הרקע הזה, מחלות ופתולוגיות מצליחות להתיישב ולהתעקש. יותר קשה להתמלא מאשר להתרוקן. ולכן – ההזנה חשובה. 🌸 בקרוב: קבוצה חדשה להזנה אמיתית כפי שציינתי – יש לי ולדגנית רעיון שמבשיל ממש בימים אלו... קבוצת ליווי ותמיכה בהזנה, שתכלול: - עקרונות ההזנה לפי העונות - הכרות עם איכויות חומרי גלם ושיטות בישול - מענה ותמיכה שוטפים - מפגשי בישול משותפים - מפגשי ליקוט וחיבור לאדמה ולעונות 💬 פרטים מלאים יפורסמו בקרוב כאן בקבוצה, אז מזמינה אתכם להישאר גם לאחר סיום הניקוי 💗 או בקבוצת העדכונים שלי: https://chat.whatsapp.com/HsYhyl68fsK7ziClG77tFb